Πως ξεκινάω το έξυπνο σπίτι μου ? - Zwave Greece - Leading Greek Z-Wave store for the wireless smart home

 έρευνα
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Πως ξεκινάω το έξυπνο σπίτι μου ?

 
Πως ξεκινάω το έξυπνο σπίτι μου ?
Υπάρχουν δύο τρόποι για να ξεκινήσετε
Εγκαταστήστε το μόνοι σας
  • Αν θέλετε να το εγκαταστήσετε μόνοι σας, ξεκινήστε διαλέγοντας έναν κεντρικό ελεγκτή σαν πρώτο βήμα. Αυτός θα είναι ο εγκέφαλος του χώρου σας, θα ενώσει όλες τις συσκευές μεταξύ τους και αν τον ενώσετε στο διαδίκτυο, θα ελέγχετε πλέον μέσω internet, όλες τις συσκευές.
Βρείτε εγκαταστάτη.
  • Ένας τοπικός εγκαταστάτης μπορεί να σας βοηθήσει να εγκαταστήσετε το σύστημά σας, να σας συστήσει διάφορες επιλογές για τον χώρο σας. Ακόμα και αν δεν είναι τοπικός, μπορείτε να πάρετε χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για το τι σκέφτεστε να εγκαταστήσετε, γιατί  και πώς.
Ποια η διαφορά μεταξύ Zwave και Zwave Plus ?
Η Z-Wave Plus είναι η πλέον πρόσφατη πιστοποιημένη τεχνολογία με ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας και συμβατότητας μεταξύ των προϊόντων. Διευκολύνει την εγκατάσταση των συσκευών και είναι πλήρως συμβατή και λειτουργική με την κλασική Zwave τεχνολογία.
Πόσο στοιχίζει να αρχίσω?
Ξεχάστε τα νούμερα των τεσσάρων και πέντε ψηφίων που ξέρατε. Η τεχνολογία είναι πλέον προσιτή. Οι επιλογές είναι πολλές, το κόστος εξαρτάται από το πόσες συσκευές επιλέγετε να αρχίσετε το νέο σας έξυπνο σπίτι. Για παράδειγμα, ένα βασικό σύστημα με μερικές συσκευές μπορεί να αρχίσει από 300 ευρώ. Η καλύτερη επιλογή είναι να αρχίσετε από ένα βασικό σύστημα και να το αναπτύξετε σιγά-σιγά προσθέτοντας νέες συσκευές και λειτουργίες.
Πως λειτουργεί ?
Το Z-Wave είναι μια ασύρματη τεχνολογία που επιτρέπει τις συσκευές να επικοινωνούν μεταξύ τους. Φώτα, κλειδαριές, θερμοστάτες, γίνονται ‘’έξυπνα’’ όταν επικοινωνούν μεταξύ τους, ανταλλάσουν πληροφορίες και λειτουργούν σε συσχετισμό. 
Τι προιόντα υπάρχουν?
Η Z-Wave τεχνολογία έχει την μεγαλύτερη επιλογή σε προϊόντα που διατίθενται με γνωστά εμπορικά σήματα και σας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσετε το ιδανικό έξυπνο σπίτι. 
Το Zwave είναι γνωστό ?
Σε αντίθεση με άλλα ασύρματα ή ενσύρματα συστήματα που είναι σχεδόν άγνωστα σε μερικές ηπείρους, η zwave τεχνολογία είναι παγκόσμια γνωστή και λειτουργεί σε συγκεκριμένες συχνότητες.
Τι παροχή ρεύματος απαιτείται ?
Η Z-Wave είναι μια τεχνολογία ειδικά σχεδιασμένη για την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση. Πολλές συσκευές λειτουργούν με μπαταρία η οποία διαρκεί περίπου ένα έτος ή και παραπάνω. Άλλες ενσωματώνονται σε πρίζες, μετατρέποντας το ηλεκτρικό σύστημα του σπιτιού σας σε «έξυπνο» και ενεργειακά αποδοτικό αφού ελέγχουν όλες τις συνδεδεμένες ηλεκτρικές συσκευές. 
Θα παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα σε λειτουργίες άλλων ασύρματων συσκευών?
To Z-Wave σύστημα στην Ευρώπη λειτουργεί στα 868MHz και δεν επηρεάζει άλλα συστήματα WiFi, Bluetooth κλπ
Έχω μεγάλο σπίτι, σε τι αποστάσεις λειτουργεί ?
Χωρίς εμπόδια η απόσταση μεταξύ δύο συσκευών είναι 30 μέτρα. (Μιάμιση φορά παραπάνω με το zwave Plus). Εμπόδια όπως τοίχοι και έπιπλα μειώνουν σημαντικά την απόσταση. To δίκτυο που δημιουργείται από τις συνδεδεμένες συσκευές είναι τύπου πλέγματος (mesh network) που επιτρέπει τις συσκευές να επανα-προωθούν διάφορα μηνύματα μέχρι αυτά να φθάσουν σε μια συγκεκριμένη αλλά και απομακρυσμένη συσκευή σε απόσταση πολλαπλάσια των 30 μέτρων. Με αυτή τη συνδεσμολογία, όσες περισσότερες συσκευές ενταχθούν στο δίκτυο Zwave, τόσο πιο ισχυρό και αποτελεσματικό είναι στις επικοινωνίες.
Λειτουργεί με κινητά κάθε τεχνολογίας ?
Είτε IOs είτε Android ή οτιδήποτε, υπάρχουν app για όλες τις πλατφόρμες, ακόμα και για Apple Watch. 
Με ποια άλλα συστήματα συνεργάζεται?
Με πάνω από 325 κατασκευαστές και μερικά από τα πλέον γνωστά ονόματα, η Zwave τεχνολογία είναι η πλέον ώριμη στην αγορά του έξυπνου σπιτιού. Δίνει τη δυνατότητα συνεργασίας με άλλα συστήματα που είναι διαδεδομένα σε συγκεκριμένες χώρες ή ηπείρους, είτε με επιπλέον πρόσθετα, είτε ενσωματωμένα στον κεντρικό ελεγκτή.
Είναι ασφαλές?
Ναι, κάθε συσκευή έχει συγκεκριμένη ταυτότητα και επιτρέπεται να συνδεθεί μόνο σε ένα συγκεκριμένο δίκτυο και τα δεδομένα στο δίκτυο κυκλοφορούν κρυπτογραφημένα. Συσκευές που έχουν σχέση με επιπλέον ασφάλεια χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση AES128.
Πόσες συσκευές μπορώ να ελέγξω?
Η Z-Wave τεχνολογία είναι εξαιρετικά επεκτάσιμη, ένας ελεγκτής μπορεί να ελέγξει έως και 200-230 συσκευές. Μερικοί ελεγκτές μπορούν να δικτυωθούν μεταξύ τους οπότε και ο αριθμός των συσκευών πολλαπλασιάζεται. Με το Zwave μπορείτε να αρχίσετε με δυο τρείς συσκευές και εν καιρώ να καταλήξετε σε ένα μεγάλο σύστημα με πολλαπλούς ελεγκτές.
Τελικά τι να επιλέξω ?Αν σκέφτεστε να καλυτερέψετε την καθημερινότητά σας κάνοντας πιο …έξυπνο το σπίτι σας, πρέπει πρώτα να αποφασίσετε την τεχνολογία που θα ακολουθήσετε. Ενημερωθείτε και αποφασίστε
 
 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού